Mijn favoriete ZOOM updates Q1 2022

zoom updates Q1-22

ZOOM heeft regelmatig nieuwe updates. Houd jij bij wat er veranderd en update jij regelmatig je ZOOM applicatie? 

Hieronder vind je in één oogopslag mijn favoriete veranderingen van de laatste periode. Dat zijn de veranderingen waarvan ik denk dat wij, als ZOOM meeting en webinar gebruikers, meteen betere meetings kunnen neerzetten, voor ons en onze deelnemers.

Ben jij weer helemaal up to date!

Mijn favoriete veranderingen

  1. Live streaming naar Twitch. Hosts kunnen nu direct vanuit ZOOM meeting en webinar live streamen naar Twitch, dit was al mogelijk voor YouTube en Facebook, maar nu dus ook naar Twitch.
  2. Rename participants in Waiting Room. Hosts kunnen nu ook de namen van de deelnemers in de wachtkamer veranderen. Handig, dat scheelt weer tijd bij de start van je meeting.
  3. Add video to waiting room. Je kan je deelnemrs naar een video laten kijken als ze in de wachtkamer wachten totdat ze toegelaten worden. Dit geeft een hele nieuwe ervaring voor je deelnemers én mogelijkheden voor jou als ondernemer. Ik heb hier een video over gemaakt, deze vind je hieronder.
  4. Share audio with content to all breakout rooms. Je kon al content delen met alle breakout rooms, bv een PowerPoint, maar dit kon nog niet met geluid. Je kan nu dus ook audio delen. Ik ben benieuwd!
  5. Optional include co-host when automatically assigning breakout rooms. Deze is handig, tot nu toe werden co-hosts gewoon mee verdeeld over de break-out rooms (bij automatsich verdelen), ook als ik dat juist niet wilde, nu heb ik de keuze om ervoor te kiezen, wél of juist niet mee indelen.
  6. Create, remove, rename breakout rooms after launch. Hier heb ik op zitten wachten, het is dus nu mogelijk als de breakoutrooms al gestart zijn om kamers toe te voegen, te verwijderen of een andere naam te geven. FIJN!
  7. Additional Blur Background enablement methods. Deelnemers kunnen nu sneller tijdens de meeting de blur background aanzetten door rechter muisklik op je video te klikken en blur my background te kiezen. Deelnemers hoeven niet meer naar de virtual background settings

ZOOM wachtkamer: Voeg een video toe!

Eindelijk is het zover, vorig jaar deelde ik al de nieuwe feature van ZOOM om een video te delen in de wachtkamer. Zo snel als deze feature er was, zo snel was hij ook weer weg. Bugs gefixed, dus we kunnen er nu eindelijk gebruik van maken.

Update je ZOOM app

Voordat je gebruik kunt maken van de nieuwe features moet je je ZOOM applicatie updaten:
1. open de zoom applicatie
2. klik rechtboven op je foto of initialen
3. klik check voor updates
4. kllik install

Let op: soms nodig in de settings van je ZOOM account iets aan te zetten om een nieuwe feature te gebruiken
 

Beslis mee over de volgende video

Over welke van de bovenstaande veranderingen moet ik een video maken? Stem hieronder en laat het me weten.

[socialpoll id="2831826"]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top